YahooID létrehozása

2006. június 14., szerdán érvényes állapotok. Néha változtatnak ezt-azt, de a lényeg nem változik.

Lássuk tehát!

Nyisd meg a böngésződdel a http://groups.yahoo.com címet!

Kattints az valamelyik "Sign Up" feliratra (mindegy, hogy melyikre)!

Esetleg kijön egy kérdés, hogy megjeleníted-e a nem biztonságos elemeket.

Katt az IGEN-re!

Töltsd ki azt az űrlapot, ami ezután betöltődik!

A YahooID-dnek lehetőleg a képen is látható Csaladnev_Utonev formát add, mert így mindenkinek könnyebb dolga van akkor, ha azonosítani kell valakit. Gondolom egyetértesz azzal, hogy ebben a formában beszédesebb egy név, mintha pl. a Kutykurutty becenevet adnád meg... ;-)

A YahooID-ben csak ékezet nélküli kis- és nagybetűk, számjegyek, az aláhúzásjel (_) és a pont szerepelhetnek!

A jelszóban is ékezetmentes betűket használj, ott azonban ezen kívűl más korlátozás nincs! Lehetőleg minél hosszabb és értelmetlenebb karaktersor legyen, de Te mégis könnyen megjegyzed, mert csak a Számodra van valamilyen jelentése!

A kívánt YahooID beírása után megjelenik alatta egy ellenőrző gomb. Kattints rá, hogy megtudd, hogy létezik-e már ilyen YahooID, amit szeretnél!

Ha nem létezik még olyan, amit beírtál, akkor a következő képen láthatót fogja kiírni neked is. Ha már létezik olyan YahooID, akkor felajánl alternatívákat, illetve azt, hogy egy egészen másik YahooID-t válassz. Addig kell kísérletezned ebben az esetben az újraújra ellenőrzéssel, amíg azt nem írja ki, hogy a kívánt YahooID még szabad (available), mint a következő képen is látható.

Ekkor kattints a "Continue Registration With This ID" feliratú gombra! erre visszakerülsz az előbbi ablakba, ahol kitöltötted az űrlapot.

A titkos kérdés, amit meg kell adnod, akkor kerül elő, ha elfelejtenéd a jelszavad. Ilyenkor ugyanis van még lehetőséged, hogy megtudd a jelszavad. Ekkor teszi fel Neked a Yahoo ezt a titkos kérdést, amit kiválasztasz, és azt a választ várja Tőled, amit itt a titkos válasz mezőbe beírsz. Ha jól megjegyzed a jelszavadat, akkor erre soha nem lesz szükséged, ha nem, akkor arra ügyelj, hogy legalább a titkos válaszra pontosan emlékezz!

A jelenlegi e-mail címed mezőbe azt az e-mail címedet írd be, amivel tagja vagy a listának! Erre a címedre kapod a listáról a leveleket.

Ez javaslom, hogy NE freemail-es cím legyen, van sok másik ingyenes levelező rendszer, ami sokkal jobban működik! Ha kell, segítek ebben is, írj!

Az alján írd be a megfelelő mezőbe a torz karaktersort, FIGYELJ a kis- és nagybetűk különbözőségére! Ez arra való, hogy ne lehessen automata módon regisztrálni, mert a szövegfelismerők nem tudnak mit kezdeni ezzel a torz képpel, csak az emberi agy képes felismerni rajta az írást. Ha ez megvan, akkor kattints az "I Agree" feliratú gombra!

Valószínűleg ezt fogod kapni erre, mert nem fogadja el az irányítószámot. semmi gond, írd be újra, és válaszd ki az országot! Ez azért van, mert az előbb nem lehetett országot megadni, csak most. A listából a "Hungary", azaz Magyarország lehetőséget kell választanod, ha Magyarországon vagy, és így magyar irányítószámot írtál be.

Megint be kell írni a torz képen levő karaktersorozatot. Utána ezt mégegyszer kellett valamiért, de szerintem csak azért, mert félreértelmeztem a fenti képen a "p"-t "P"-nek. Kisbetű-nagybetű különbség! ;-)

Ezután figyelj oda, hogy vedd ki a pipát a "Yes, download Yahoo toolbar..." szöveg elöl, azaz ne telepítsd a Yahoo eszköztárat. Egyrészt felesleges, másrészt baromi erőszakos jószág...

Utána katt a mellette levő "Continue without installing Yahoo toolbar" gombra!

Itt tulképp már be is lettél jelentkezve. Legalábbis úgy tűnik... ;-) Kattints hát a "Sign Out" feliratra, hogy tényleg ne legyél bejelentkezve!

Ezután beszérhatod ezt a böngésző-ablakot, mert már nincs rá szükség!

Menj a levelezésedbe, akár webmail (a böngésződdel), akár a gépeden levő levelezőprogram (pl. Outlook Express stb.) az! Keresd meg benne a "Yahoo! Member Service"-től épp most kapott "Welcome to Yahoo! Please Activate Your ..." tárgyú levelet, és nyisd meg azt!

Valahogy így fog kinézni. Kattints a benne levő "Important! Click here to activate your new account." feliratra!

Célszerű úgy kattintani, hogy közben nyomva tartod a SHIFT billentyűt (amivel gépeléskor nagybetűt csinálsz, de nem a CapsLock)! Ez azért kell, hogy mindenképpen új böngésző-ablak nyíljon ennek a kapocsnak.

Az erre nyíló böngészőablakban megjelenik a YahooID-d, és kéri a jelszavadat. Ez az, amit fentebb megadtál, amikor a regisztráció elején kitöltötted az űrlapot. Írd be, és kattints a "Verify" gombra!

Erre kiírja majd, hogy sikerült ellenőrizni az e-mail címedet (Your alternate email address has been verified.). Kattints a "Continue to Yahoo!" feliratra!

Tulajdonképpen oda jutsz, ahova a leges legelején is, de itt most valamelyik "Sign In" feliratra kell kattintanod, hogy beléphess. Tedd meg! :-)

A megfelelő mezőkbe írd be a friss YahooID-det és a jelszavadat! Ha lenne pipa a "Remember my ID on this computer" felirat előtt, akkor kattintsd ki onnan! Ez azért kell, hogy ne jegyezze meg a gép az ID-det és a jelszavadat. Főleg, ha nem saját gépről csinálod! De mindenképp hasznosabb, ha nem jegyzi meg helyetted a gép, mert így Te sem fogod elfelejteni! ;-)

Jegyezd meg, és SOHA, SENKINEK NE ADD MEG A JELSZAVAD semmilyen okból sem!!! SOHA!!! Kezeld úgy, mint a bankkártyaszámodat és a hozzá tartozó PIN kódot, avagy a lakcímed és a hozzá tartozó kulcsot! Úgy-e, azokat sem adod ki másoknak! Ez is ilyen! Minden jelszó ilyen, a munkahelyi is! Egyik főnöködnek sincs hozzá semmi köze, mint ahogy Rajtad kívűl senkinek, és így Rajtad kívűl senki NEM jogosult tudni!!!

Végül kattints a "Sign In" gombra!

Ha beléptél, akkor vagy több lista tagjaként a bal oldalon fogod látni a listáid felsorolását, és rá kell kattintanod a kívántra, vagy egyből bekerülsz annak az egy listának a területére, amielyik egynek tagja vagy.

Kellemes böngészést! J

Légy jóL!

Szeretettel:

99astro (Gime, ifj. Gimesi András, Sa Ra DjtAnkh IrtRa)

99astro(a)kemitenpet.hu

http://www.kemitenpet.hu

http://www.racas.hu