vissza a súgó főoldalára


Google Csoport tagság szerkesztése

A leírás alapján talán bonyolultnak látszódhat, ám valójában nagyon egyszerű, kb. 5 perc alatt megvagy vele, ha lassan csinálod! ;-)

FONTOS!
Google Fiókja bárkinek lehet, bármilyen email címmel, nem kell hozzá Gmail-es email cím!
Ha van Gmail-es postafiókod, akkor azzal együtt eleve van Google Fiókod is, aminek a valószínűleg Gmail-es címed az alapértelmezett email címe. Ebben az esetben célszerű lehet ahhoz a Gmail-es Google Fiókodhoz hozzáadni a nem Gmail-es címedet.

Ha már van GMail.com email címed, és bejelentkeztél a webfelületén, akkor az első lépések (bejelentkezés a Google Csoportokba) helyett elegendő annyit tenned, hogy a bal felső részben (Gmail Naptár Dokumentumok stb.) katt a "továbbiak"-ra! Erre lenyílik egy kis menü, abban katt a "Csoportok"-ra! Külön ablakban/fülön megnyílik a GoogleGroups ablaka. Folytasd a 3. ponttal!

A képekre kattintva azok új lapon/ablakban mejelennek teljes méretben.

1.
Tehát ha már van egy Google Fiókod, menj a böngésződdel a http://groups.google.com címre, és kattints a jobb felső sarokban a "Bejelentkezés" ("Sign in") feliratra!

2.
Az Google Fiókodhoz tartozó bármelyik email címeddel és jelszavaddal jelentkezz be!

3.
Bal oldalon középtájt találod a csoportjaidat, ott kattints rá a kívánt csoport nevére!

4.
Megjelenik a csoport főoldala. Itt baloldalon a menüben van a "Tagság szerkesztése" felirat, kattints rá!

5.
A "Hogyan szeretné olvasni ezt a csoportot" részben be tudod állítani, hogy csak napi összefoglalókat kapj, vagy csak itt weben olvasod, vagy úgy, hogy minden emailt megkapj.

6.
Ez alatt van egy legördülő lista, ebből válaszd ki azt az email címedet, amelyikkel használni szeretnéd a listát! Természetesen csak olyan email címed jelenik meg a listában, amit már hozzáadtál ehhez a Google Fiókodhoz.

7.
Még eggyel lejjebb megadhatsz egy nevet is, hogy mit szeretnél használni a csoportban. Itt eleve bent lesz a neved, úgyhogy elvileg ehhez nem is kell nyúlnod.

8.
Végül katt lentebb a "Beállítások mentése" gombra!

9.
Ezután visszakerülsz a csoport főoldalára. Ha bejelentkeztél eleve, akkor a jobb felső sarokban levő "Kijelentkezés"-re kattintással kijelentkezel, és utána bezárhatod az ablakot. Ha a Gmailedből jöttél, ahogy az elején írtam, akkor elegendő a kijelentkezés helyett csak bezárnod ezt a lapot.

Kész. ;-)
Kattinthatsz a jobb felső sarokban a "Bejelentkezésre", vagy bezárhatod stb..
Ettől kezdve bármelyik Google oldalon, ahol be kell jelentkezned, a fiókodhoz tartozó bármelyik email címet használhatod a fiókjelszavaddal.


vissza a súgó főoldalára